Boerencake is een ouderwetse cake met een specifieke smaak en structuur. De ingrediënten voor boerencake verschillende niet zoveel van het basis cake recept maar soms is net de verhouding iets anders of de bereiding waardoor de cake toch net even anders van structuur en smaak is. Hoe je een ouderwetse boerencake maakt lees je hieronder.
Boerencake recept
- 250 gram boter (ongezouten margarine of roomboter)
- 4 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met theelepel bakpoeder gemengd)
- 250 gram fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 60 ml melk
Boerencake maken
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Vet een cakevorm in met wat boter of een bak spray
- Mix in een beslagkom de boter samen met de suiker en de vanillesuiker luchtig
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix kort door
- Zelf de bloem boven het beslag en mix nogmaals kort door
- Giet als laatste de melk erbij en mix het geheel tot een glad beslag
- Doe het beslag in de cakevorm en zet in het midden van de oven op een rooster
- Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar
- Controleer na 45 min of de cake gaar is door er met een sate prikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar, anders de baktijd met 5 minuten verlengen en nogmaals controleren
- Als de cake gaar is haal het bakblik uit de oven en laat de cake eerst 5-10 minuten afkoelen in het blik, stort de cake daarna op een rooster en laat verder afkoelen