Moeilijkheidsgraad *
Taarten, soezen of puddingbroodjes: je vult ze allemaal met deze overheerlijke banketbakkersroom.
Overige benodigheden:
- 250 ml water
Meng 100 gram mix met 250 ml water. Klop de room met een garde of mixer in ca. 5 minuten tot een gladde massa. Laat de room even opstijven alvorens te verwerken.
Boodschappenlijstje:
FunCakes Mix voor Banketbakkersroom 500gr
Wie van chocolade houdt, houdt ook van chocolade muffins. Bovendien is dit recept snel én simpel! Eet ze bij een kopje koffie of thee. Gevaarlijk lekker.
Ingrediënten
- 500 g FunCakes Mix voor Muffins
- 250 ml water
- 200 ml olie
- 50 g cacaopoeder
- 50 g kristalsuiker
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180˚C (heteluchtoven 160˚C).2
Bereid 500 g FunCakes Mix voor Muffins, 250 ml water, 50 g kristalsuiker, 50 g cacaopoeder en 200 ml olie in een kom en mix deze op een lage snelheid in 5 minuten tot een glad beslag.3
Verdeel 12 papieren bakvormpjes over een muffin bakvorm en vul deze tot vlak onder de rand met beslag. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten.4
Haal de muffins uit de oven en laat ze goed afkoelen.
Benodigdheden:
- FunCakes Baking Cups (12)
- Wilton Recipe Right muffin pan
Een echt dierenfestijn! Dat creëer je samen met heerlijke fondant, biscuit mix en jou eigen creativiteit. Maak deze taart voor een verjaardag en maak er een echt feestje van!
Ingrediënten:
800 g FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
1700 g FunCakes Rolfondant Wit
250 g FunCakes Rolfondant Zwart
400 g FunCakes Mix voor Botercrème
300 g FunCakes Mix voor Enchanted Cream®
FunCakes Smaakpasta Witte Choco
FunColours Gel Holly Green
Funcolours Gel Geel
FunColours Gel Oranje
FunColours Gel Bruin
FunCakes Paste Food Colours Ivoor
FunCakes Eetbare Lijm
FunColours Metallic Food Paint Zwart
FunColours Metallic food Paint Donker Goud
840 ml water
500 g ongezouten roomboter
13 eieren (ca. 650 g)
Aardbeien
Blauwe bessen
Overige benodigdheden
- FunCakes spuitzakken
- FunCakes Taartkartons Zilver/Goud rond 15cm
- FunCakes Taartkartons Zilver/Goud rond 20cm
- FunCakes Magic Roll-Out Powder
- FunCakes Bake Release Spray
- Wilton – Wide Glide – Rolstok 50cm
- Wilton – Perfect Height- Rolling Pin 22,5 cm
- Wilton Decorator Preferred® Diepe Bakvorm Rond Ø 25×7,5cm
- Wilton Decorator Preferred® Diepe Bakvorm Rond Ø 20×7,5cm
- Wilton Decorator Preferred® Diepe Bakvorm Rond Ø 15×7,5cm
- Wilton Taartzaag 25cm
- Wilton Comfort Grip Spatel met Hoek 22,5 cm
- Wilton afkoelrek
- Wilton Plastic Dowel Stokjes set/4
- Wilton Spuitmondje #1M Open Star
- Wilton Spuitmondjes Set #012, #021
- Wilton Spuitmondje #032 Open Star
- Wilton Basic Turn Table
- PME Stainless Steel Cake Lifter 20cm
- PME Modelling tools Cutting Wheels
- JEM Smoother Tool Set/2
- FMM knife/scriber tool
- Dekofee Profi brush 1
- Dekofee Profi brush 5/0
- Sateprikkers150°C).
Werkwijze:
erwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).2
Bereid 400 g FunCakes Mix voor Biscuit zoals aangegeven wordt op de verpakking. Vet de 25cm bakvorm in en verdeel het beslag en bak de biscuit in ongeveer 30-35 minuten gaar. Laat de biscuit afkoelen met gebruik van een afkoelrek.3
Bereid nu de resterende FunCakes Mix voor Biscuit zoals aangegeven wordt op de verpakking en verdeel dit over de 20 cm en 15 cm bakpannen. Bak de biscuit in ongeveer 25 tot 35 minuten gaar. Laat de biscuits afkoelen met gebruik van een afkoelrek
Tip! Is jouw oven niet groot genoeg om twee biscuits tegelijkertijd te bakken? Geen probleem, dan bak je ze gewoon na elkaar. Maak dan alleen ook het beslag in twee delen aan. Als je het biscuitbeslag namelijk te lang laat staan voordat het gebakken wordt, verliest het zijn luchtigheid. Zonde natuurlijk! Check voor de verhoudingen voor de afzonderlijke biscuits onze benodigdhedentabel.4
Bereid de 400 g FunCakes Mix voor Botercrème zoals aangegeven wordt op de verpakking. Breng de botercrème op smaak met de witte choco pasta. Vul een spuitzak met spuitmondje #012 met botercrème.5
Bereid 300 g FunCakes Mix voor Enchanted Cream® zoals aangegeven op de verpakking.6
Zet de biscuits op een taartkarton (knip er eventueel een randje af als ze onder je taart vandaan komen) en snijd de biscuits met de taartzaag 2 x door.7
Spuit met de botercrème dijkjes langs de rand van je taart en vul de binnenkant op met Enchanted Cream® wat je belegd met stukjes vers fruit. Smeer de taarten rondom af met botercrème en laat ze in de koelkast opstijven.8
Kleur 750 g fondant met de ivoor kleurpasta en kleur 400 g donkergeel met een combinatie van gele en oranje kleurgel. Bekleed de 25 cm taart met de ivoor fondant. De fondant wat je hiervan overhoudt kleur je met de bruine gel door naar donkerbruin.
Tip! Bekijk deze video om te zien hoe je een taart bedenkt met fondant en bekijk deze video om te zien hoe je een taart stapelt. 9
De 15 cm taart bekleed je met de donkergele fondant. Wat je overhoudt rol je uit tot een dikte van ongeveer 2 mm en hier snijd je met behulp van het cuttingwheel oren van. Doe hetzelfde met een stukje bruine fondant maar dan iets kleiner. Plak deze twee delen op elkaar, vouw ze iets en laat ze gebogen drogen. Maak van een stukje donkerbruin fondant twee hoorntjes op een sateprikker en laat dit drogen.10
De 20 cm taart bekleed je met 550 g witte fondant. Wat je hier van over houdt kleur je met de gel licht groen.11
Rol een stukje bruin fondant dun uit en snijd met behulp van het cuttingwheel vlekken voor de giraffe. Rol een ovaal bolletje van bruin fondant, druk het plat en duw er met je vinger twee neusgaten in. Plak dit vast op de taart met eetbare lijm.12
Rol het zwarte fondant dun uit en maak met behulp van het cuttingwheel zebra strepen en de oogjes voor de giraffe. Plak dit alles vast op de taarten met eetbare lijm.13
Verf op de ivoor taart pantervlekken. Gebruik voor de gouden vlekken de dikste penseel en met de ander maak je met zwarte verf het randje om de vlekken heen. Stapel de taarten op elkaar met behulp van dowels en gebruik een taartlifter om de taarten op elkaar te zetten.14
Kleur de botercrème wat je over hebt met de kleurgels bruin en donkergeel. Doe de spuitmondjes #021, #032 en de 2x 1M in een spuitzak en vul ze met de gekleurde botercrème. Met een variatie aan toefjes geef je de giraffe een hanenkam wat tot achter het hoofd doorloopt. Steek voorzichtig de oren en de hoorns in de toefjes. Maak van het lichtgroene fondant twee strikjes met linten en plak dit op de taart met eetbare lijm.Nog heel even wachten voordat je kunt genieten van jouw taart.
Boerencake is een ouderwetse cake met een specifieke smaak en structuur. De ingrediënten voor boerencake verschillende niet zoveel van het basis cake recept maar soms is net de verhouding iets anders of de bereiding waardoor de cake toch net even anders van structuur en smaak is. Hoe je een ouderwetse boerencake maakt lees je hieronder.
Boerencake recept
- 250 gram boter (ongezouten margarine of roomboter)
- 4 eieren
- 250 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met theelepel bakpoeder gemengd)
- 250 gram fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 60 ml melk
Boerencake maken
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Vet een cakevorm in met wat boter of een bak spray
- Mix in een beslagkom de boter samen met de suiker en de vanillesuiker luchtig
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix kort door
- Zelf de bloem boven het beslag en mix nogmaals kort door
- Giet als laatste de melk erbij en mix het geheel tot een glad beslag
- Doe het beslag in de cakevorm en zet in het midden van de oven op een rooster
- Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar
- Controleer na 45 min of de cake gaar is door er met een sate prikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar, anders de baktijd met 5 minuten verlengen en nogmaals controleren
- Als de cake gaar is haal het bakblik uit de oven en laat de cake eerst 5-10 minuten afkoelen in het blik, stort de cake daarna op een rooster en laat verder afkoelen
2 pakken roomijs met een doos hoorntjes voor € 4,99
Roomijs maken zonder ijsmachine, gewoon water toevoegen, 2 minuten mixen en dan 5 uur in de vriezer
en u heeft heerlijk roomijs.
U kunt eventueel smaakstoffen of verse vruchten toevoegen.
Het Bakschip: Uw bakwinkel in Slagharen
Welkom bij de webwinkel van Het Bakschip, Het Bakschip is het adres voor al uw bakspullen. Of u nu taart, cupcakes of brood wil bakken, wij hebben de benodigheden zelfs voor glutenvrij! Wanneer je graag een kijkje wil nemen in onze winkel kan dat ook altijd, je kunt ons vinden aan de Zwarte Dijk 62 in Slagharen.